Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Orienteringsmøde

Dato
Onsdag d. 19. august 2020, Kl. 17:00 til kl. 19:00
Sted
Brorsons Kirke, Rantzausgade 49, 2200 København N
Pris
Gratis

Du bestemmer, hvad kirken kan! 

Bliv en del af Danmarks mest lokale demokrati 

Menighedsrådsvalg 2020 

 

Hvem er du? 

  • Du interesserer dig for det politiske arbejde omkring din kirke 
  • Du ønsker at udnytte og udvikle dine lederkompetencer som en del af Blågårdens Sogns ledelse 
  • Du brænder for socialt arbejde, frivillighed og fællesskaber 
  • Du ved en ting eller to om tal og økonomi og vil bruge denne viden i arbejdet med sognets økonomi, budgetter og regnskaber 

Kan du genkende dig selv i nogen af de beskrevne kompetencer, har du hjertet på rette sted eller ønsker du bare at deltage engageret i kirkens udvikling, så stil op til Menighedsrådsvalget 2020. 

Hvad laver et menighedsråd? 

Menighedsrådet er dit lokale sogns ledelse – valgt af menigheden. Arbejdet spænder bredt over ledelse, økonomistyring og organisationsudvikling. Som medlem af Blågårdens Sogns Menighedsråd får du politisk indflydelse, økonomisk ansvar samt erfaring med at drive og udvikle et sogn. Du bliver ligeledes arbejdsgiver for en dedikeret og professionel medarbejdergruppe, der brænder for at udvikle kirkelivet 

Den 15. september 2020 er der menighedsrådsvalg. Har du lyst til at fortsætte det gode arbejde med at professionalisere Blågårdens Sogn som organisation, samt udvikle et mangfoldigt og nutidigt kirkeliv på Nørrebro, så er det dig vi søger. 

Om Blågårdens Sogn 

Blågårdens Sogn, Indre Nørrebro, er et af Københavns mest mangfoldige og levende byområder. Sognet strækker sig fra Jagtvej til Søerne, og fra Åboulevard til Nørrebrogade. Sognet rummer to folkekirker: Hellig Kors Kirke og Brorsons Kirke.  

Begge kirker er en del af Nørrebros mangfoldighed af kulturer og religioner, som vi opfatter som en styrke for fællesskabet. Det fordomsfri fællesskab er stærkt forankret i vores selvforståelse, og respekten for andre er et udtryk for kærlighed. Kirkerne i Blågårdens Sogn er rodfæstet i den folkekirkelige traditionforpligtet på en nutidig genkendelighed, som favner hverdagslivets rytme og løfter de store livsbegivenheder som dåb, konfirmation, bryllup og begravelse. Hver dag tilstræber vi, gennem det liturgiske arbejde, retorik og musik, at formulere det kristne budskab om næstekærlighed. 

Interesseret? 

Brænder du for at gøre en forskel, så kom til offentligt orienteringsmøde den 19. august 2020 kl. 17.00 i Brorsons Kirke og hør mere om menighedsrådsarbejdet og hvordan du kan være med til at gøre en forskel og aktivt deltage i fællesskabet i kirkerne. 

Selve valgaftenen er tirsdag den 15. september 2020 kl. 17.00 i Hellig Kors Kirke. Ønsker du at stille op, er det vigtigt, at du møder fysisk op på valgaftenen, da du her har mulighed for at præsentere dig selv. Opstilling kan også ske ved fuldmagt. Du er valgbar ved at være medlem af folkekirken og bosat i Blågårdens Sogn eller ved at løse sognebånd til en af præsterne i Blågårdens Sogn senest tirsdag den 1. september 2020 kl. 12.00 

Har du spørgsmål, kan du kontakte nuværende formand, Natalie Bjerrum, på mail: nataliebjerrum@hotmail.com