Ny nordisk kirkejazz

26
NOV

Dato Tirsdag d. 26. november 2019, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Pris
Gratis

Invitation til den sidste af tre spændende fyraftensmøde fra Københavns stift ungeudvalg.

Brorsons kirke har været med til at skabe lyden af ”ny nordisk kirkejazz”. Denne lyd passer ind rigtigt mange steder og bl.a. til deres søndagsgudstjeneste også kendt som Bøn&Brunch. At skabe er netop det rigtige ord, da både tone og tekst opstår ud af det kirkeliv som Janne Mark og kirkebandet indgår som en central del af i Brorsons.

Tirsdag d. 26 november 2019 vil de fortælle os om, hvorfor de synes jazzen er velegnet gudstjenestemusik, generelt. Men også om hvad det betyder at være en kirke, der skaber sin egen musik. Hvad gør det ved menigheden, at dens liv og fællesskab bliver beskrevet i salmer? Og hvordan opstår der samspillet mellem musikken og liturgien.
--
Musik fylder meget i danske kirker, og for nogen bliver fx en gudstjeneste først rigtig, hvis der også er den rigtige musik. Og det er uanset, om vi taler gudstjenester i ungdomskirker eller om søndagens højmesse.

Men hvad er "rigtig" kirkelig-musik, og hvad skal musikken egentlig bruges til i kirken? Er den en del af forkyndelsen, som skal fortælle os noget om Gud? Eller er den en del af bønnen og lovsangen og skal den hjælpe os til at sætte ord på de ting, vi gerne vil tale med Gud om? Eller er den blot en stemningssætter, der skal sikre, at gudstjenestedeltagerne kommer i den stemning, som præsten gerne vil have dem i. Københavns Stifts Ungeudvalg vil gerne indbyde til tre fyraftensmøder, hvor vi hver gang præsenterer en ny musikgenre, der har fundet sin vej ind i kirken. Ud over præsentationen vil der være god tid til at debattere, hvad lige præcis denne musikgenre kan og hvad den ikke kan.
--
Vi glæder os til en spændende eftermiddag.

Arrangementet henvender sig til alle, der interesser sig for musikken i kirken.

Det er gratis at deltage.

Da vi tilbyder en sandwich under mødet, vil vi gerne have en tilmelding via dette link.

https://podio.com/webforms/22804612/1615563 eller på mail til thomas@ukirke.dk

Ophavsret: