Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Hildegard af Bingen udstilling

Dato
Mandag d. 18. september 2023, Kl. 14:00 til kl. 18:00
Sted
Brorsons Kirke, Rantzausgade 49, 2200 København N
Pris
Gratis

Kom tæt på en af Middelalderens mest bemærkelsesværdige og visionære skikkelser, når Brorsons Kirke indbyder til udstilling med visioner af Hildegard af Bingen i kirkens rum. 

◉-◎-◉-◎-◉-◎-◉

Hildegard af Bingen levede fra 1098-1179. Allerede fra sin tidlige barndom oplevede hun forbløffende visioner med udgagspunkt i en kristen åndelighed og tradition. Gennem sit liv fortsatte hun med at være dybt præget af disse visioner, samtidig med at hun som nonne og siden som abedisse og klostergrundlægger blev en indflydelsesrig skikkelse i sin samtid. En skikkelse, der formåede at forene dyb åndelighed, svimlende visioner, videnskab og samfundsmæssigt engagement.

Selvom hun blev født for næsten 1000 år siden, fortsætter Hildegard af Bingen med at inspirere og drage, både som en markant kvindeskikkelse i Middelalderens Kristendom og som en visionær spirituel skikkelse. Fra 1141 begyndte hun at nedskrive sine åbenbaringer, hvilket resulterede i tre store værker. Det er et af disse værker, der danner grobund for udstillingen i Brorsons Kirke, nemlig “Scivias” (der kan oversættes til “Kend vejene”). Omkring 1165 blev der fremstillet en illumineret udgave af “Scivias” under Hildegard af Binges opsyn. 23 af værkets i alt 35 illustrationer vises på udstillingen i storformat og skaber således en enestående visuel vej ind i Hildegard af Bingens spirituelle univers.

Det er et univers, der har inspireret mange af vor tids kunstnere med sine musikalske kompositioner og sine billedskabende åbenbaringer. Herhjemme har Hildegard af Bingen således inspireret den prisbelønnede forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen til sine to store romaner “Hildegard I” og “Hildegard II”, der bl.a. indbragte hende Weekendavisens Litteraturpris. Netop Anne Lise Marstrand-Jørgensen vil også holde foredrag om Hildegard af Bingen som afrunding på udstillingen (mere info følger). Også Brorsons Kirkes kulturliv er tæt knyttet til Hildegard af Bingen, da kirkens faste sanger Janne Mark i sine egne salmer - bl.a. “Verden er en salme” - trækker på Hildegard af Bingens visionære univers. Derfor er Brorsons Kirke også yderst begejstrede for at kunne skabe rum til udstillingen.

◉-◎-◉-◎-◉-◎-◉

Udstillingen kan ses hver mandag i Brorsons Kirke i tidsrummet 14-18 fra mandag d. 14. august frem til og med d. 25 september. Der er gratis adgang til udstillingen.

Udstillingen er kurateret af Kirsten Kjærulff, Kathrine Ærtebjerg, Kristine Kaaber Pors og Esben Eyermann og er blevet til i et samarbejde med Areopagos.