Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Helligånd - ånd i os // En meditativ pinsegudstjeneste

Dato
Mandag d. 29. maj 2023, Kl. 16:00 til kl. 17:00
Sted
Brorsons Kirke, Rantzausgade 49, 2200 København N

Brorsons Kirkes gudstjenestelaboratorium inviterer alle til meditationsgudstjeneste mandag d. 29. maj kl. 16.00.

Vi slår denne anden pinsedag dørene op for et eksperiment – en helt ny måde at lave gudstjeneste på i Brorsons Kirke. En gudstjeneste som vil kredse om forholdet mellem mennesket som ånd og som del af fællesskab gennem en vekselvirkning mellem bønner, tekstoplæsning og uropførte DUB-salmer (nærmere beskrivelse nedenfor).

Studerende for teologi og musikvidenskab har denne dag udviklet gudstjenestens form og indhold. Bønner og salmer er skrevet af dem ligesom at de tekststykker, de vil læse op, er oversat af dem fra originalsproget.

Gudstjensten begynder kl. 16.00, men der er mulighed for allerede at droppe ind fra 15.30 og lande i rummet.

HVAD ER GUDSTJENSTELAB?

GudstjenesteLAB er et laboratorium for studerende, hvor der eksperimenteres med gudstjenesten og dens form og indhold. Laboratoriet er et sted med rum for skæve idéer og med mulighed for at eksperimentere med gudstjenestens form i kirkens trygge rum.

HVAD ER DUB OG DUB-SALMER?

Dub er en genre der voksede ud af den jamaicanske reggaekultur i 1960’erne, som tager optagelserne fra reggaesange, men remixer dem til et eksperimenterede, ekkofyldt lydrum. Man spiller på mixerpulten som et instrument, og det er selve lyden og stemningen der kommer i fokus fremfor sangteksten. Resultatet er en inderlig og meditativ elektronisk musik, der på en gang kanaliserer musikkens urkraft og rækker ud mod fremtidens palmeblade.

Dubsalmerne tager udgangspunkt i et dub-inspireret beat, til at danne grundlag for en ny form for menighedssang, der fremhæver den meditative oplevelser ved at synge simple gentagne vers. Det er en ny form for kirkemusik, der er inkluderer dem der ikke kan de gamle salmer udenad, og giver alle muligheden for at få en spirituel oplevelse i kirken. Formålet er, som Augustin skrev, at den kristne menighed skal synge med en stemme, og i samme bevægelse at den enkelte kan finde roen i sig selv. Dubsalmerne vil blive uropført denne mandag.

Alle er velkomne til denne meditative gudstjeneste i pinsen. Vi glæder os til at se jer!